Tijdens onze jaarlijkse (witte) Truffelreis naar Piemonte gaan we altijd op kookles bij Marchesi di Barolo. Daar maken we oa. deze heerlijke truffeleitjes.
Je moet wel (witte) truffel in huis halen! De rest heb je waarschijnlijk wel.
Recept truffeleitjes uit Piemonte
Benodigdheden per schaaltje voor 1 persoon:
- klein ovenschaaltje voor 1 ei
- 1 (heel) ei
- 2 kleine lepeltjes geraspte Parmezaanse kaas (Parmigiano)
- 2 lepeltjes room
- zout en peper zoals je zelf wilt
- truffel
Bereidingswijze:
- vet het ovenschaaltje in met echte boter
- begin met een kleine beetje geraspte kaas op de bodem
- dan de twee lepeltjes room
- daar weer boven op een (rauwe) ei
- als laatste gaat er nog een beetje geraspte kaas, zout en peper op.
NB. Probeer er voor te zorgen dat het zout niet in de dooier komt
Dan gaat het precies 8 minuten in de oven op 180C.
Voor het serveren komt de truffel erover.
Commentaires